Aan het laden...

Hand & Letter

Ik ben Heidi Deschynck.

Ik hou van felle kleuren, van bloemetjes & hartjes en van alle soorten leuke lettertjes.

In 'Hand & Letter' combineer ik allerlei vormen van creatief handwerk en leuke lettertjes & schrijfsels, met als grootste troef HANDLETTERING en RAAMTEKENEN.

Ik geef ook creatieve workshops voor volwassenen en vormingen i.v.m. peuters.

Omschrijving

In 2014 kocht ik op de boekenbeurs in Antwerpen het boek 'HAND-LETTERINGLEDGER' van Mary Kate McDevitt. Toen waren er namelijk nog geen Nederlandstalige boeken over Handlettering.

Geïnspireerd door dit boek en door het tijdschrift 'Flow' startte ik met tekenen op mijn ramen en daar ben ik nooit meer mee gestopt.

In 2018 bracht ik de dichtbundel 'Beeld van een vrouw' uit, waarin ik schrijfsels van 9 jaar ver bundelde. Van een groot deel van de gedichten maakte ik beeldende kunstwerken die ik tentoonstelde in de bibliotheek te Torhout. Ook hiervoor gebruikte ik handlettering.

Eind september 2021 startte ik in bijberoep met 'Hand & Letter'. In 'Hand & Letter' combineer ik allerlei vormen van creatief handwerk en geef ik workshops in de vorm van creatieve homeparty's. Zo kan je leren handletteren en raamtekenen, maar er is bijvoorbeeld ook een workshop macramé of boomschijven beschilderen (programma zie site).

Mijn belangrijkste aanbod is 'handlettering op maat' waarbij ik voor mijn klant met een (krijt)stift leuke lettertjes in verschillende lettertypes teken, versierd met banners, kaders, kransen, bloemen en andere illustraties naar keuze en dit op elke soort ondergrond (papier, karton, hout, muur, krijtbord, spiegel, raam, steen, ...).

Voor raamtekeningen teken ik aan de binnenkant van het raam en ik schrijf vlotjes in spiegelschrift. Alles wordt met de vrije hand getekend zonder projectie of andere hulpmiddelen. 

Door de coronamaatregelen konden er geen workshops doorgaan en toen ben ik gestart met het maken van 'raamtekenstartkits' voor mijn klanten. Hierin zit een krijtstift, een blad met info over het gebruik van de stift, 6 A4-tekeningen en 1 grote tekening met handlettertekst om op het raam te kleven en over te tekenen. 

Ik geef ook vormingen over peuters voor studenten kinderzorg en voor jonge ouders, dit vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs en in de kinderzorg. 

 

 

 

Contacteer deze Jonge Maker

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.