Aan het laden...

CHRISTA SCHERPEREEL

 

Ik ben een prille zestiger, maar evenzeer ben ik een jong veulen dat het verrukkelijk vindt om te mogen ronddartelen in het talentenlandschap!

Taal was op school altijd mijn favoriete vak en ik ben er altijd van blijven houden, alsook voor het geheel aan expressie via beweging, mime, woord en zang.

Ter gelegenheid poëzie of proza schrijven, teksten voorlezen of belevingen in woorden vangen, zijn dingen waarbij ik me in mijn element voel.

De weg die ik aflegde via het lerarenberoep, gelegenheidssketches, diverse theatergezelschappen, een duo-voorstelling met woordkunstenares Agnes Bruneel en presentaties allerlei.. , heeft me gebracht tot datgene wat ik het allerliefste doe namelijk : het ontwerpen van een eigen vertelprogramma! 

Ik presenteer u hier graag mijn VERTELTHEATER :  "POËTISCHE VERTELLINGEN"!  

Omschrijving

POËTISCHE VERTELLINGEN

Inhoud : Het is een verteltheater over herkenbare dingen in het leven zoals het opgroeien in een kroostrijk gezin, de hunkering naar liefde en aandacht, een eerbetoon aan het moederschap, herinneringen aan accenten in de opvoeding, een Oscar voor oma... Maar meer nog over wat is blijven hangen van bepaalde ervaringen en hoe die afdrukken op de  ziel richting blijven geven op de verdere levensweg.

Het geheel is een vlechtwerk van eigen poëzie en proza tussen die van Annie M.G.Schmidt en Godfried Bomans. Sfeervolle muziek begeleidt enkele poëtische momentjes en benadrukt het intieme karakter van dit verhaal.

Een voorstelling met veel buikgevoel en helemaal vanuit het hart, warm, speels en ontroerend. En vooral heel dicht bij de mensen! Schrijven is een ding, maar vertellen is een toegevoegde waarde.  Daarin ligt mijn grote liefde.  Het is in het delen met de toehoorders dat ik des te meer de kracht en de rijkdom van onze taal ervaar : Met woorden beelden schetsen... Indrukken uit het verleden opfrissen door er opnieuw zuurstof aan te geven in het heden... Het andere gezicht van ernst laten zien... Dit zijn de taal-tools waarmee ik de mensen wil raken.  Niet van op een ivoren toren, maar integendeel van heel dichtbij... op 'hart-afstand"... en met een grote herkenbaarheidsfactor.

Ze is geschikt voor het hele scala van het verenigingsleven, voor bewoners van een woonzorgcentrum, voor scholengemeenschappen* en voor gelegenheidsvieringen.

* Voor teams die ervoor kiezen de ouders en zeker de grootouders eens ferm in het licht te stellen, is deze voorstelling een warm geschenk!

Praktisch :

Ik beschik over een eigen klankinstallatie. Indien er in de zaal toch ook een micro met bediening beschikbaar is, test ik die graag ook even uit.

Eveneens breng ik een aantal eenvoudig op te zetten decor elementen mee, die een sfeervol 'speelveld' afzetten.  Mijn man helpt me hierbij. 

Een podium is niet nodig, ik speel graag dicht bij de mensen en gebruik daarbij een 'speelruimte' van ongeveer 4 à 5 m breed en 2 à 3 m diep.

De voorstelling duurt 50 minuten en wordt in één geheel gebracht.

 

Prijs :

300,00 euro ( excl BTW) + 0,40/km

Contact : Christa Scherpereel, Korianderstraat 26 te 8460 Westkerke / tel 0485/998226 / email : christascherpereel@gmail.com

Contacteer deze Jonge Maker

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw voorkeuren op te slaan en om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Alle info over ons disclaimer-, privacy- en GDPR-beleid kan je hier terugvinden.